Iranian Agriculture News Agency

اصفهان با دارا بودن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت استان و سه و نیم درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

اصفهان پیشگام درتولید محصولات کشاورزی

به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان ، مرادمند رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به جایگاه بخش کشاورزی گفت: استان اصفهان با دارا بودن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت استان و سه و نیم درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را داشته به گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی استان بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد انواع محصولات دانه دار و هسته دار کشت می‌گردد.

او ادامه داد: مجموع اراضی زراعی استان حدود ۴۸۶ هزار هکتار می‌باشد که در سال‌های نرمال حدود ۷۰ درصدآن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴ میلیون و پانصد هزار تن می‌باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: مجموع اراضی باغی استان نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و عمدتاً شامل محصولاتی مانند انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلو می‌باشد. مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تن برآورد می‌گردد.

مرادمند گفت: از تولیدات شاخص محصولات کشاورزی استان اصفهان می‌توان به شیرخام با تولید ۱۴۴۳ هزار تن درسال (رتبه اول کشور)، گوشت مرغ با تولید حدود ۲۰۰ هزار تن در سال و تخم مرغ ۱۰۵ هزار تن در سال (رتبه دوم)، گوشت قرمز با تولید هفتاد هزار تن در سال (رتبه پنجم)، عسل هفت هزار و سیصد تن در سال (رتبه سوم)، گوشت بوقلمون ۱۰ هزار تن (رتبه اول) و شترمرغ با تولید هزار تن در سال (رتبه دوم)، ماهیان زینتی با تولید ۶۷ میلیون و پانصد هزار قطعه در سال (رتبه اول)، محصولات گلخانه‌ای با تولید سالیانه ۳۰۲ هزار تن (رتبه سوم)، پیاز با تولید سالیانه ۳۹۰ هزارتن (رتبه دوم) و سیب زمینی با تولید سالیانه ۵۲۸ هزار تن (رتبه سوم) و سیب درختی با تولید سالیانه ۲۷۷ هزار تن (رتبه چهارم کشور)، تولید قارچ با تولید سالیانه ۱۳ هزار تن (رتبه سوم) اشاره کرد.

او  افزود:  به دلیل کم آبی شدید و خشکسالی‌های مداوم در استان که تاکنون به مدت ده سال طول کشیده است، سعی بر این بوده که بتوان محصولاتی مقاوم با شرایط و سازگار را در برنامه جایگزینی کشت محصولات قرارداد و اقدامات متناسبی جهت کاهش اثرات خشکسالی تدوین و به مرحله اجرا گذارد از جمله:جایگزینی ارقام گندم و جو گواهی شده متحمل به شرایط تنش محیطی و سازگار با شوری و کم آبی و حذف تدریجی بذور خود مصرفی کشاورزان و ارقام کم بازده،  اصلاح الگوی کشت محصولات زراعی با جایگزینی و توسعه کشت گیاهان متحمل به خشکی و شوری نظیر گلرنگ، سورگوم علوفه‌ای و انواع ارزن ها و  تغییر تاریخ کاشت در بعضی از محصولات زراعی بهاره به پاییزه نظیر چغندرقند، چغندرعلوفه‌ای و قصیل جو اشاره نمود.

مرادمند ادامه داد:  استفاده از کشت‌های نشایی در محصولات آب بر نظیر پیاز،  استفاده از بذور سیب زمینی گواهی شده و تولید غده‌های مینی تیوبر که سالیانه ۵ – ۳ میلیون غده در استان تولید می‌شود و می‌تواند ۸۵% نیاز کشور را تامین نماید، جایگزینی و توسعه باغات متحمل به خشکی نظیر پسته، انار، بادام، انگور و گل محمدی، توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان از جمله گل محمدی، زعفران، زرشک، موسیر و بابونه ،  تولید محصولات دامی، جایگزینی برای تولیدات زراعی و تأمین علوفه آب بر در سال‌های کم آبی بوده که با استفاده از آب مجازی افزایش یافته است، اجرای روش‌های نوین آبیاری در سطح ۱۲۳ هزار هکتار یعنی معادل نیمی از سطح کشت فعلی استان از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی برای مقابله با خشکسالی است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید