Iranian Agriculture News Agency

استان اصفهان ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی را در دو دوره کشت در سال تولید می کند.

رتبه نخست اصفهان درتولید بذر مینی تیوبر سیب زمینی

به گزارش خبرگزاری ایانا استان اصفهان ، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: استان اصفهان در تولید محصول سیب زمینی در کشور جایگاه سوم را دارد و در تولید بذر مینی تیوبر سیب زمینی رتبه نخست را دارد.

 محمودرضا افلاکی مدیر زراعت در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه استان اصفهان جایگاه سوم در تولید سیب زمینی را در کشور دارد، اظهار داشت: استان اصفهان ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی را در دو دوره کشت در سال تولید می کند. وی افزود: مرکز بیوتکنولوژی منطقه مرکزی ایران در استان اصفهان واقع شده است و در تولید گیاهچه های سیب زمینی فعالیت می کند و هرساله گیاهچه های اصلی از ارقام مطلوب را تهیه کرده و در اختیار شش شرکت در شهرستان های فلاورجان، مبارکه و دهاقان قرار می دهد تا سالانه بالغ بر ۵ میلیون عدد ریزغده سیب زمینی با عنوان بذر «مینی تیوبر» را در کلاسهای بذری بالا تولید می کنند. ** هسته های اولیه بذر سیب زمینی توسط تولیدکنندگان دارای مجوز خریداری می شود مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه هسته های اولیه بذر سیب زمینی توسط تولیدکنندگان دارای مجوز ثبت و کنترل گواهی بذر و نهال خریداری می شود تصریح کرد: بذرهای خریداری شده در یک فرایند زمانی بذرهای پایدار به بذر خوراکی تبدیل می شود و به بازار عرضه خواهد شد. وی افزود: ۴۰ درصد از هسته های بذری تولید شده اولیه در اختیار تولیدکنندگان استان اصفهان قرار می گیرد و مابقی به صورت قرارداد توسط شرکت های تولید کننده بذر «مینی تیوبر» به سایر استانهای شمال غرب کشور و فارس و کرمان صادر می شود. افلاکی با اعلام اینکه با همت متخصصان بیوتکنولوژی و تولیدکنندگان ۹۰ درصد از تولید بذر «مینی تیوبر» در کشور متعلق به استان اصفهان است، گفت: استان اصفهان در تولید بذر «مینی تیوبر» جایگاه نخست را در کشور دارد. وی با اشاره به ظرفیت دانشگاه های استان اصفهان و آزمایشگاه های کشاورزی در تولید و خدمات رسانی فنی به محصول سیب زمینی اظهار داشت: در بخش مکانیزاسیون محصول سیب زمینی هم از دو شرکت برتر کشور ادوات داشت و برداشت کننده سیب زمینی را بهره می گیریم. ** محدودیت منابع آبی در تولید محصول کشاورزی در استان اصفهان مدیرزراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به محدودیت منابع آبی در تولید محصول کشاورزی در استان اصفهان ابراز داشت: با به کارگیری کشت نوین و استفاده از سامانه های نوین آبیاری و آبیاری میکرو و بهره گیری از منابع بذری سالم و تولید بذر «مینی تیوبر» ارتقا عملکرد در سطح انجام می شود. وی افزود: از ۱۰۰ نفر عضو کانون سیب زمینی در کشور ده نفر در استان اصفهان هستند و رئیس کانون سیب زمینی کشور از کشاورزان اصفهانی است که از مزایای تولید سیب زمینی در استان اصفهان محسوب می شود. افلاکی با تاکید بر اینکه محصول سیب زمینی به عنوان کالای مهم در سبد غذایی خانوارها به شمار می آید، اضافه کرد: از ۵ میلیون تن تولید سالانه سیب زمینی در کشور ده درصد تولید آن در اواخر بهمن ماه در سطحی معادل ۳ هزار هکتار در مناطق مرکزی استان اصفهان و مابقی در کشت بهاره در مناطق سردسیر و جنوب استان اصفهان انجام می شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید