Iranian Agriculture News Agency

در گفت‌وگو با ایانا مطرح شد:

کارشناس مسئول نخیلات مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه خرمای مجول MedjooL بهترین رقم تجاری خرمای جهان است، افزود:این رقم دربازارهای جهانی یک میوه لوکس وگران قیمت است.

خرمای مجول سازگار با شرایط اقلیمی فارس

غلامرضا جباری در گفتگو با خبرنگار ایانا در شیراز گفت: خرمای مجول با داشتن میوه های بسیاردرشت، سیاه رنگ متمایل به قهوه ای و بسیارخوشمزه؛به سلطان خرماها معروف است.

وی با اشاره به اینکه خاستگاه اصلی این رقم کشورمراکش درقاره افریقا است، افزود: نهال کشت بافت این واریته  به صورت پایلوت درچند شهرستان خرماخیز استان کشت گردیدو سیکل رویشی وزایشی درختان زیرنظر محققان وکارشناسان موردارزیابی قرارگرفت، اکنون نتایج نشان می دهد که رقم مجول با شرایط استان فارس بسیار سازگار است.

جباری در پایان با بیان اینکه دستیابی به محصول با کیفیت ومرغوب مستلزم احداث باغ به شکل اصولی است، به باغداران توصیه نمود: به دلیل نیاز آبی متفاوت رقم مجول با سایر درختان، ازکشت مخلوط این رقم به خصوص با مرکبات خودداری شود و درزمان گرده افشانی جهت استفاده از پایه نر رقم گرده دهنده مناسب،  با کارشناسان و محققین مشورت شود. 

بر اساس این گزارش خرمای مجول دارای بافتی نیمه خشک، دیررس و شیره زیاد بوده و هردانه خرمای مرغوب به طور متوسط 25گرم وزن دارد و نسبت گوشت به هسته آن متناسب است و معمولا محصول آن درزمانی که کاملا رسیده باشد برداشت می‌شود.

او با اشاره به اینکه خاستگاه اصلی این رقم کشورمراکش درقاره افریقا است، افزود: نهال کشت بافت این واریته  به صورت پایلوت درچند شهرستان خرماخیز استان کشت گردیدو سیکل رویشی وزایشی درختان زیرنظر محققان وکارشناسان موردارزیابی قرارگرفت، اکنون نتایج نشان می دهد که رقم مجول با شرایط استان فارس بسیار سازگار است.

جباری در پایان با بیان اینکه دستیابی به محصول با کیفیت ومرغوب مستلزم احداث باغ به شکل اصولی است، به باغداران توصیه نمود: به دلیل نیاز آبی متفاوت رقم مجول با سایر درختان، ازکشت مخلوط این رقم به خصوص با مرکبات خودداری شود و درزمان گرده افشانی جهت استفاده از پایه نر رقم گرده دهنده مناسب،  با کارشناسان و محققین مشورت شود. 

بر اساس این گزارش خرمای مجول دارای بافتی نیمه خشک، دیررس و شیره زیاد بوده و هردانه خرمای مرغوب به طور متوسط 25گرم وزن دارد و نسبت گوشت به هسته آن متناسب است و معمولا محصول آن درزمانی که کاملا رسیده باشد برداشت می‌شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید