Iranian Agriculture News Agency
اینستاگرام توییتر

اختصاصی ایانا/ کردستان:

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: واردات ارقام مقاوم توت فرنگی توسط یکی از نهالستان های واجد شرایط بخش خصوصی، با نظارت مدیریت حفظ نباتات و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان صورت می گیرد.

واردات ارقام توت فرنگی مقاوم در برابر بیماری آنتراکنوز به استان کردستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: واردات ارقام مقاوم توت فرنگی توسط یکی از نهالستان های واجد شرایط بخش خصوصی، با نظارت مدیریت حفظ نباتات و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان صورت می گیرد.

ایانا- استان کردستان، فرید سپری در جلسه هم اندیشی و بررسی ارائه راهکارهای کنترل بیماری آنتراکنوز توت فرنگی افزود: واردات ارقام جدید توت فرنگی، جدای از مقاومت آن در برابر این بیماری، باید از نظر سازگارى با اقلیم استان و نیز کیفیت تجاری آنها توسط کارشناسان و متخصصان بخش کشاورزی مورد بررسى و تائید قرار گیرد.

وی افزود : مطالعات لازم در خصوص وضعیت بیماری آنتراکنوز توت فرنگی در مزارع استان صورت گرفته و با تحلیل روش‌های کنترل بیماری، راهکارهای موثر جهت پیشگیری و مبارزه با این بیماری اتخاذ خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان خاطر نشان کرد: اقدامات مقتضی در خصوص پیگیری ثبت سموم کم خطر جدید برای کنترل این بیماری توسط مدیریت حفظ نباتات صورت گرفته است و دستورالعمل نحوه پیشگیری و کنترل این نوع بیماری که به طور مشترک توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و مدیریت حفظ نباتات تهیه شده است به صورت بروشور آموزشی از طریق مدیریت هماهنگی ترویج در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

به گفتە غفورى، مدیر حفظ نباتات، آنتراکنوز یکی از بیماری هایى است که در چند سال اخیر در مزارع توت فرنگی شیوع پیدا کردە و اکثر ارقام تجاری کشت شدە در سطح استان در دامنه های مختلف بە این بیماری حساس هستند .

این بیماری با ایجاد لکه هایى بر روى میوه موجب گندیدن محصول توت فرنگی شده و علائم آن بر روی ساقه، برگ و غنچه هم قابل مشاهده است که عامل آن قارچ Colletotrichum acutatum بوده و در خاک مزارع وجود دارد و در صورت تماس خاک با میوه ، باعث ایجاد بیمارى می شود .

مهمترین روشهاى انتقال و گسترش این بیمای تماس مستقیم میوه با خاک ، باقى ماندن میوه هاى آلوده در داخل مزرعه و همچنین استفادە از شیوە آبیارى بارانى که عامل پاشش خاک بر روى محصول و افزایش رطوبت مزرعه است به شمار می رود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید