Iranian Agriculture News Agency

روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی

روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی با صدور اطلاعیه ای در آستانه نوروز ۹۹ توصیه های بهداشت فردی ، در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز جهت سفره هفت سین را اعلام کرد.

توصیه های بهداشتی در خصوص نحوه تهیه و نگهداری ماهی قرمز شب عید

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان غربی، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به فرا رسیدن سال جدید و عرضه و خرید ماهی قرمز از سوی فروشندگان و خانواده های عزیز جهت سفره هفت سین ، همشهریان عزیز نکات زیر جهت رعایت بهداشت فردی و امکان ادامه حیات این جانداران زیبا را رعایت کرده و جدی بگیرند: 

1 - متقاضیان عرضه و فروش جهت انتقال و حمل ونقل بین شهری  ماهیان نوروزی در مقادیر بالا می بایست گواهی حمل قرنطینه ای لازم را از شبکه دامپزشکی مبداء تهیه کنید .

2- تهیه ماهی قرمز از مراکزی که دارای مکان های مسقف و  لوازم شستشو و ضد عفونی می باشند انجام دهید این عمل  ضمن حفظ بهداشت فردی ، شرایط تداوم عمر آنها را فراهم می کند .

3- اگر می خواهید ماهی قرمز را به مدت طولانی در خانه و یا در کنار سفره  هفت سین نگهداری کنید برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید .

4- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده نمایید . ( فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب است ).

5- آب ماهی ها را تماماً عوض نکنید و در هر بار تعویض آب تنها 4/1 کل آب را تعویض کنید .

6- اگر از آب شرب شهری استفاده می کنید باید جهت کلر زدایی ، آب  مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود . سپس این آب کلرزدایی شده را به آب ماهی ها اضافه کنید .

7- مناسب ترین PH آب برای نگهداری ماهی ها 5/7-8/6 و بهترین دمای آب 25-10 درجه سانتیگراد است .

8- جهت تغذیه ماهی ها از غذاهای آماده ای که در فروشگاه  های عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده کنید.

9 - غذاهای ماهیان زینتی را با رعایت تاریخ مصرف در جاهای خشک، خنک و تاریک و در ظروف کاملاً در بسته نگهداری کنید .

10- از خرید ماهی  های مریض ، بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست بدن و    باله ها خودداری نمایید . در صورت مریض شدن ماهی  و بروز تلفات هر چه سریعتر آنها را از بقیه  ماهی ها جدا کنید .

11- کودکان را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارید  زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنند .

12- اگر سابقه ی بیماری پوستی و یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی ها و ظروف نگهداری آنها از دستکش استفاده کنید .

13- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام ، پرمنگنات پتاسیم ، پرکلرین و بتادین می توان استفاده کرد

14- برای جلو گیری ازمخاطرات بهداشتی ،از رها سازی ماهیان در منابع آبی طبیعی خودداری کنند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید