استاندار آذربایجان غربی اعلام کرد:
ارتقاء معیشت روستاییان با تکمیل زنجیره ارزش محصولات بومی
استاندار آذربایجان غربی گفت: تسریع در تکمیل زنجیره ارزش محصولات روستایی در راستای ارتقای معیشت روستاییان الزامی بوده و موجب کوتاهی دست دلالان از بازار محصولات تولیدی بومی و محلی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایانا از آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان در جلسه بررسی زنجیره ارزش اشتغال روستایی استان افزود: مزیتهای نسبی و ظرفیتهای بکر روستایی در استان شناسایی شده و چرخه عرضه اعم از تولید و فرآوری و فروش مد نظر باشد.
وی با تاکید بر اینکه اتحادیههای صنفی در این بخش نقش خاصی دارند، بیان کرد: در اتاقهای دربسته نمیشود برای روستاییان تصمیم گرفت چرا که فرهنگ و جغرافیای هر منطقه متفاوت است.
معتمدیان با اشاره به سند توسعه روستایی، ادامه داد: منابع اشتغال روستایی بررسی شده و باید از خامفروشی با فرآوری و بستهبندی جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی ۱۳۰ بومگردی ایجاد شده، گفت: این موضوع ایدهای بود که در کویر و مناطق روستایی موجب جذب هزاران گردشگر شد. آذربایجان غربی با این ظرفیتهای بکر، پتانسیلهای بسیاری برای بهرهبرداری و توسعه گردشگری و بومگردی دارد.
استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر توجه به مزیتهای تولیدی استان، یادآور شد: ایجاد زنجیره ارزش محصولات روستایی یک اقدام جهادی میخواهد و نیازمند ارتباط گیری با مردم و اخذ نظرات آنان است.
وی با بیان اینکه در بخش عرضه و فرآوری محصولات روستایی ریلگذاریهای اولیه انجام شود، افزود: کوتاهی دست دلالان از بازار محصولات کشاورزی در این زنجیرههای ارزش مورد توجه باشد و تشکیل نواحی اقتصادی در خود مناطق روستایی برای ارائه مستقیم محصولات فرآوری شده ضروری است.
معتمدیان با اشاره به تمرکز سرمایهگذاری بر روی زنجیره ارزش انگور و محصولات حاصل از آن، اضافه کرد: در هر حوزهای که امکان صدور مجوز برای سرمایهگذاری در بخش تولیدات روستایی باشد، مسیرها شفافسازی شود.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه محصول استراتژیک کشاورزی استان سیب درختی است، ادامه داد: سال قبل چالشهای بازار سیب با حدف واسطهها، رفع و کشاورزان از منافع آن بیشتر بهرهمند شدند.
وی همچنین تاکید کرد: مسئولان مربوطه با دخیل کردن گروههای تولیدی و اتحادیهها در تشکیل زنجیرههای ارزش اشتغال روستایی و حضور در مزارع و روستاها، از ظرفیت تسهیلگری مردمی استفاده کرده و این اقدامات به صورت میدانی تکمیل و محقق شود.
معتمدیان در پایان با بیان اینکه آذربایجان غربی با تولید ۳۰ هزار تُن عسل در سال رتبه اول کشوری را دارد، گفت: معرفی تولیدات استانی و فرآوردههای زراعی، باغی و دامی به ویژه عسل در روستاهای هدف گردشگری مورد توجه باشد.