Iranian Agriculture News Agency

فتحی در گفتگو با ایانا:

بازدید رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از از کشتارگاه صنعتی تبریز

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی به همراه جمعی از مدیران سازمان و رییس نظام صنفی کشاورزی استان آذربایجان شرقی از کشتارگاه صنعتی تبریز بازدید کرد.

از کشتار دام های سنگین مولد جلوگیری بعمل می آید

 اکبر فتحی در حاشیه بازدید ازکشتارگاه صنعتی تبریز در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی ضمن ابرازخرسندی از فعالیتهای موثر انجام گرفته در این کشتارگاه، با بیان اینکه موضوع شناسنامه دار کردن لاشه در راستای تعیین کیفیت وجنسیت لاشه و حمایت از حقوق قانونی مصرف کنندگان اقدام خوبی است گفت: ان شاءلله با پیشنهاد به مراجع ذیربط پشتوانه قانونی لازم برای این امر مهم ایجاد شود.

وی هدف از این بازدید را بررسی نحوه جلوگیری از کشتار دام مولد  عنوان نموده و افزود: اقدامات اولیه برای افزایش سهمیه میزان نهاده های دامی در حال انجام است و تامین تسهیلات و نقدینگی برای تامین علوفه که ان شالله به زودی ابلاغ خواهد شد و با این اقدامات و پشتیبانی ها و سیاستهای تشویقی امیدواریم از کشتار دامهای سنگین مولد جلوگیری بعمل آید.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز نیز در حاشیه این بازدید ضمن ارائه گزارشی از روند کار کشتارگاه گفت: این کشتارگاه علاوه بر تامین گوشت قرمز این شهر نسبت به تامین نیاز سایر شهرهای آذربایجان‌شرقی نیز کمک می‌کند.

 کریم قدرتی با بیان اینکه در این مجموعه صنعتی انواع دامهای سنگین و سبک حلال گوشت مانند گاو، گوساله، گاومیش، گوسفند، بز، شتر و شترمرغ برای مصارف خانگی و صنعتی کشتار می شود گفت: با راه اندازی خط بسته بندی گوشت قرمز در این مجموعه به صورت بشقابی و منجمد، گوشت کشتار شده در بسته بندی های بهداشتی در سطح شهر و سایر شهرهای کشور حتی تهران توزیع می شود.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با بیان اینکه کشتار دام مولد نگران کننده است گفت: اوایل هر هفته به طور متوسط روزانه ۲۳۰ راس دام سنگین و ۷۰۰ راس دام سبک در این مجموعه کشتار می شود و این تعداد در اواخر هفته به ۱۷۰ راس دام سنگین و ۴۰۰ راس دام سبک می رسد و علیرغم افزایش میزان کشتار در سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته  متاسفانه آمار کشتار دام مولد در سالجاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد دام های کشتار شده در کشتارگاه ها را دامداران سنتی تامین می کنند، گفت: این دامداران با توجه به خشکسالی حاکم بر استان به عنوان مرجع تولید گوشت قرمز در کنار دامداری های صنعتی برای تامین علوفه و نهاده های دامی خود نیاز به حمایت دارند.

قدرتی با تاکید بر برخورد با دلالان و واسطه ها در بازار گوشت قرمز اظهار کرد: مجموعه کشتارگاه صنعتی تبریز آماده است تا دام های قاچاقی که توسط نیروی انتظامی کشف شده اند را تا موقع تعیین تکلیف نگهداری کند.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با تاکید بر اینکه شناسنامه دار کردن لاشه های استحصالی در کشتارگاه ها ضروری است، گفت: این کار موجب می شود مصرف کننده در موقع خرید با مشخصات لاشه آشنایی داشته باشد و با اطمینان بیشتری اقدام به خرید کند.

 قدرتی با بیان اینکه موقع خرید گوشت تنها نباید به مهر دامپزشکی بسنده کرد، ادامه داد: شناسنامه دار کردن لاشه ها در راستای شفاف سازی اینکه مشتری چه نوع گوشتی می خواهد و اینکه گوشت مربوط به گوسفند، گاو یا گاو میش و نر یا ماده بوده از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه باید طرح شناسنامه دار کردن لاشه ها در مجلس شورای اسلامی به صورت قانونی تصویب و الزامات آن مشخص و اعلام شود، یادآوری کرد: به علت نبود چنین قانونی و الزامات آن، برخی از سودجویان در فروش لاشه کشتار سواستفاده می کنند.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا کشتارگاه ها به عنوان واحد تولیدی مادر محسوب می شوند، گفت: از امعا و احشا دام فرآورده های زیادی تولید می شود و برخی شرکت های آرایشی و بهداشتی با خرید این محصولات دامی از آن ها مواد آرایشی و بهداشتی تهیه می کنند.

قدرتی با اشاره به آمادگی این سازمان برای همکاری با مجامع علمی کشور برای فرآوری امعا و احشا دام کشتار شده در کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز، افزود: در این راستا این سازمان با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز تلاش می کند تا از مواد موجود در شکمبه دام کشتار شده مواد قابل استفاده برای تغذیه حیوانات خانگی اهلی تهیه کند.

وی با بیان اینکه هم اکنون غذای این حیوانات با هزینه گزافی از خارج کشور تهیه می شود، یادآوری کرد: با توجه به امکان تولید غذای حیوانات خانگی در داخل کشور می توان با فرآوری مواد غذایی موجود در داخل شکمبه دام های کشتار شده این مواد را دوباره به چرخه مصرف این حیوانات برگرداند.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز گفت: با توجه به اینکه تجهیزات و تکنولوژی های مورد استفاده در کشتارگاه ها ضعیف بوده و در مقایسه با کشورهای پیشرفته فاصله زیادی وجود دارد می توان با همکاری بخش خصوصی و الگوگیری از کشورهای پیشرفته آن ها را به تکنولوژی های پیشرفته مجهز کرد.

 قدرتی با بیان اینکه هم اکنون پنج دامپزشک با استقرار در این کشتارگاه بر مراحل کشتار دام نظارت می کنند، ادامه داد: دام زنده قبل از کشتار توسط آن ها مورد معاینه قرار گرفته و در صورت تشخیص غیرقابل مصرف بودن گوشت دام یا بخش ها مختلفی از آن، مستندات آن تهیه و پس از صورتجلسه معدوم سازی دام یا بخش های مختلف آن در بخش لاشه سوزی انجام می شود.

وی با اطمینان دادن به مردم از سلامت گوشت تهیه شده در این کشتارگاه، اظهار کرد: مردم بدون نگرانی از سلامت لاشه های استحصالی در این کشتارگاه می توانند گوشت مورد نیاز خود را از فروشگاه های این سازمان و قصابی های معتبر سطح شهر خریداری کنند.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید