Iranian Agriculture News Agency

آغاز برداشت محصول سنجد در استان آذربایجان شرقی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از رتبه دوم استان آذربایجان شرقی در تولید سنجد در کشور خبر داد.

رتبه نخست استان آذربایجان شرقی در تولید سنجد در کشور

علی رخ‌افروز در حاشیه آغاز برداشت محصول سنجد استان در روستای اخی جهان از توابع شهرستان آذرشهر در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: سطح زیر کشت محصول سنجد 494 هکتار بوده که از این سطح 1241 تن سنجد در سالجاری تولید شده است که 28 درصد تولید سنجد کشور به آذربایجان شرقی اختصاص دارد.

وی متوسط عملکرد در واحد سطح محصول سنجد را در استان 2600 کیلوگرم  اعلام نمود و افزود: ارقام شاخص سنجد کشت شده در استان آذربایجان شرقی را ارقام قزل ، دره وار، حاج حسین و پانبوغ تشکیل داده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به برنامه اصلاح الگوی کشت در راستای مصرف بهینه آب درحوضه دریاچه اورمیه و مقاوم به سرما و شوری خاک با توجه به محدودیت خاکهای حوضه دریاچه برای سایر درختان میوه را مهم برشمرد و گفت: سنجد می تواند گزینه مناسبی برای جایگزینی باغات در حوضه دریاچه ارومیه باشد.

وی با بیان اینکه سنجد عمدتاً به صورت حاشیه ای و در کنار نهرها و به صورت پراکنده در باغات کاشته می شود و در مواقعی به عنوان بادشکن نیز مورد استفاده قرار می گیرد ادامه داد:  این محصول به جهت شناسایی بیشتر خواص دارویی متعددی که دارد مورد توجه کشاورزان و صنایع دارویی قرار گرفته و تقاضا برای احداث باغات سنجد رو به افزایش بوده و همچنین به جهت کم آب بودن نیز مورد حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان نیز است.

رخ افروز با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید و سطح کشت شده رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است افزود: شهرستان آذرشهر نیز رتبه نخست سطح زیر کشت و تولید سنجد  استان را دارا است.

معاون مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با بیان کاربردهای میوه سنجد گفت: میوه سنجد هم به صورت غذایی و هم به صورت دارویی مورد استفاده قرار می گیرد که این میوه دارای انواع پروتئین ها، اسیدهای آمینه ، چربی ها و قندها مثل فروکتوز و دارای خواص دارویی بسیاری بوده و پاک کننده معده و روده است.

صابر بیگ لک با بیان اینکه این میوه همچنین صفرا را کنترل کرده و برای درمان اسهال خونی مفید است ادامه داد: دیگر ویژگی دارویی این میوه کاهش درد استخوان و آرتروز می باشد استفاده از اسانس گل سنجد که اخیراً خیلی رایج شده است، اثرات آرام بخش ، ضددرد، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضدعفونی داشته و در درمان و پیشگیری سرطان و بیماری  ام اس نیز بسیار موثر بوده است.

وی افزود: از چوب درخت سنجد در صنایع چوب اعم از صنایع خاتم سازی، تهیه روکش های نقش دار و حتی تهیه عصا و چوب دستی و مجسمه های چوبی استفاده می شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید