Iranian Agriculture News Agency

تولید سالیانه 47 هزار و 264 تن سیر بصورت تر در استان آذربایجان شرقی

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه 844 هکتار از اراضی کشاورزی استان آذربایجان شرقی به کاشت سیر اختصاص یافته است گفت: پیش بینی می‌شود در سالزراعی جاری 14 هزار و 398 تن سیر (خشک) برداشت شود.

برداشت سیر از مزارع آذربایجان شرقی آغاز شد

جلال رحیم زاده در حاشیه آغاز برداشت سیر از مزارع شهرستانهای آذرشهر و عجب شیر در آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با اعلام این مطلب گفت: پیش بینی می‌شود امسال به طور متوسط 17 تن سیر در هر هکتار در استان برداشت شود.

وی با بیان اینکه شهر‌ستانهای عجب شیر ، آذرشهر و بناب از جمله مناطق تولید کننده سیر در استان هستند بیان کرد: سالیانه 47 هزار و 264 تن سیر بصورت تر در استان آذربایجان شرقی تولید می‌شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه انتقال تجربه های ارزنده و کارشناسان و مروجین جهادکشاورزی و برگزاری کلاسهای ترویجی برای کشاورزان این استان در تغییر ذائقه و کشت سیر به جای دیگر محصولات کشاورزی پرآب بر موثر بوده است ادامه داد: کشت نیمی از محصول سیر بصورت مکانیزه و برداشت محصول سیر نیز به روش سنتی انجام می‌شود که اگر محصول سیر کلاً به صورت مکانیزه کشت و برداشت شود امکان برداشت  دو برابری محصول نیز وجود خواهد داشت.

وی با بیان اینکه کشت و برداشت سیر موجب اشتغالزایی فصلی در استان شده است ادامه داد: حتی کارگرانی از سایر شهرستانها برای برداشت این محصول به مناطق کشت شده محصول سیر ورود می‌کنند.

 رحیم زاده قیمت تر محصول سیر را در سالزراعی جاری(40 هزار الی 75 هزار ریال) با توجه به قیمت تمام شده محصول در حد قابل قبول دانست و گفت: همچنین پیش بینی مصرف بذری سیر برای استان آذربایجان شرقی در حدود 2 هزار و 532 تن است.

وی با بیان اینکه نزدیک به 50 در صد سیر تولید شده در استان در صنایع مرتبط شامل فرآوری سیر، ترشیجات، پودر سیر، چاشنی خیار شور و صنایع غذایی مانند تولید سوسیس و کالباس،  مواد بهداشتی ، دارویی و پماد ، بخصوص در 20 واحد صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد به راه کارهای پیشنهادی جهت تسریع در روند افزایش میانگین تولید محصول سیر در واحد سطح اشاره کرده و گفت: استفاده از روشهای مناسب فراوری و بسته بندی، ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی از طریق استفاده از ارقام مناسب، تغذیه بهینه، برداشت و عرضه مناسب با هدف ایجاد فضای مناسب جهت حضور در بازار صادرات، تجهیز سیستمهای انبارداری و ایجاد سردخانه هایی با اتمسفر قابل کنترل،  به کارگیری فن آوریهای جدید در صنایع تبدیلی و تکمیلی برای افزایش مصرف سرانه با هدف کمک به سلامت جامعه، اصلاح روشهای آبیاری از سیستم جوی پشته ای به آبیاری تحت فشار نواری بمنظور افزایش راندمان آبیاری، کاهش هزینه تولید و امکان توسعه سطح زیر کشت، حمایت از تولید کنندگان در قالب تسهیلات فنی و اعتباری بموقع با توجه به هزینه های گزاف به عنوان سرمایه در گردش، تعریف یک سیستم بیمه کارآمد جهت جبران خسارات وارده در اسرع وقت، تامین و طراحی ماشین آلات مناسب با زراعت سیر جهت انجام عملیات داشت و برداشت مکانیزه سیر با هدف تقلیل هزینه های تولید و ایجاد شرایط مناسب جهت حضور و رقابت با قیمتهای سایر صادر کنندگان محصول سیر ، ایجاد صنایع مرتبط جهت تولید مواد دارویی و بهداشتی و عرضه محصولات تولیدی به بازارهای جهانی وهمچنین توجه به پژوهشهای کاربردی در مراکز پژوهشی، آموزشی ، بهداشتی و صنعتی مورد تاکید است.

وی کشاورزان را به رعایت شیوه‌های اصولی کاشت، مبارزه شیمیایی با علفهای هرز، کنترل بیماری با سمپاشی به موقع با قارچ‌کش‌های مناسب و استفاده از کود فراخواند.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه هم اکنون شهر تیمورلو در شهرستان آذرشهر به قطب سیر آذربایجان و ایران تبدیل شده و سالانه قسمت زیادی از محصولات کشاورزی تولیدی این شهر به خارج از کشور صادر می‌شود افزود: محصول عمده کشاورزی در تیمورلو سیر است و به جهت موقعیتی که این شهر دارد، یکی از بزرگترین بازارهای خرید و فروش سیر شمالغرب کشور در این منطقه قرار گرفته و بسیاری از کشاورزان و خریداران محصولات کشاورزی و به خصوص سیر برای خرید و فروش به بازار تیمورلو می‌آیند.

وی افزود: سیر محصولی آبی و در صورت کمبود بارندگی آبیاری می‌شود ولی در مقایسه با سایر محصولات سبزی و صیفی محصول کم آب بوده که با توجه به محدودیت منابع آبی در تیمورلو که درحاشیه دریاچه ارومیه قرار دارد، توسعه کشت این محصول مورد توجه قرار گرفته است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید