Iranian Agriculture News Agency

از سوی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی آذربایجان شرقی انجامگرفت

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی کشور از تکثیر سماق از طریق کشت بافت توسط پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی در آذربایجان شرقی خبر داد.

تکثیر سماق از طریق کشت بافت

محمدامین حجازی در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با اعلام این مطلب گفت: در راستای اجرای تفاهمنامه مابین سازمان جهادکشاورزی استان با پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی در تبریز، در سال 1396 از ارقام پر بار و با کیفیت شناسایی شده مرکز چهاردانگه مدیریت جهادکشاورزی شهرستان هوراند توسط محمدی و امیری محققین پژوهشکده بیوتکنولوژی نمونه برداری شد.

وی با بیان اینکه در این راستا محلولهای غذایی مناسب سماق تهیه و تکثیر سماق از طریق کشت بافت برای اولین بار در کشور به ثمر نشست افزود: از آنجاییکه تکثیر سماق از طریق پاجوش محدود، زمان بر و دارای دوره نونهالی بوده و همچنین شناسایی پاجوش های ماده از نر خیلی سخت می باشد بنابراین توسعه و اصلاح باغهای سماق منطقه با استفاده از نهالهای کشت بافت سماق مادری برتر بدلیل سرعت و تعداد بالای نهالهای تولیدی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد فلذا برای ترویج توسعه باغات سماق کشت بافت، پژوهشکده بیوتکنولوژیصنایع غذایی کشور با همکاری مدیریت جهادکشاورزی شهرستان هوراند یک هکتار باغ الگویی سماق (کشت بافتی و پاجوش) ایجاد نموده است که در وضعیت مطلوب رشدی قرار دارد.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی کشور ادامه داد: امید است که با این تلاش هم در زمینه تولید قدم مثبتی برداشته شود و هم اراضی شیبدار منطقه به باغهای سماق که بومی منطقه است تبدیل شود تا هم از لحاظ اقتصادی کمک حال کشاورزان شود و هم از فرسایش خاک جلوگیری شود.

گفتنی است  کشت بافت گیاهی یک عبارت کلی برای کشت پروتوپلاست، سلول، بافت و اندام گیاهی در شرایط استریل است به عبارت دیگر کشت بافت گیاهی تکنیکی است که تولید و تکثیر گیاه کامل را از بافت های مختلف گیاه امکان پذیر کند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید